Hoeveel minipizza’s ik heb gemaakt toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten weet ik niet maar het waren er een heleboel. Met verjaardagen en natuurlijk niet te vergeten alle kerstdiners. Hoewel mini pizza’s altijd een groot succes zijn bij kinderen is het ook voor volwassenen een heerlijk hapje.
Hoe maak je mini pizza’s
Je maakt het deeg en de saus op dezelfde manier als dat je het voor grote pizza’s maakt. Bekijk hier hoe je dat doet. Kijk even hoeveel je nodig hebt. Van 600 gram bloem maak je vier bollen en uit 1 bol maak je ongeveer 20 pizza’s. Wil je ongeveer 40 minipizza’s maken dan, gebruik de volgende hoeveelheden.
- 300 gram bloem (tipo 00)
- 2 zakje gist
- 165 ml water
- zout
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Als je deeg en paar uur gerezen heeft kan je beginnen. Kneed het nog een beetje door en verdeel het in vier bollen. Rol een van de vier stuken uit tot een dun stuk. Pak een rond uitsteekvormpje en steek de pizza’s uit. het deeg dat je overhoudt waar je geen vormpje meer uit kan steken rol je opnieuw uit totdat je alles op hebt gemaakt. Leg de deegvormpjes op een bakplaat. Doe dit ook met de andere bollen.

Pak dan de saus en doe een klein schepje op elk pizzaatje. Smeer het uit en doe er voor de Margherita’s wat stukjes mozzarella op. Je kan zoveel variëren als je wilt. Maar doe er niet teveel op. Een stukje paprika, ui, champignon of kipfilet of ham. Maak ze zoals jij lekker vindt.
Bak de mini pizza’s in ongeveer tien minuten af. Je kan ze ook van tevoren maken. Bak ze dan wat minder lang en bak ze af voordat je ze gaat serveren.
Buon Appetito!