Met frittata kan je zooo lekker variëren. Ik heb al verschillende recepten voor deze Italiaanse ‘omelet’ gedeeld. Van een hele simpele met kleine stukjes aardappel tot een frittata met allerlei soorten groente. Deze frittata met groene asperges is heerlijk als lichte maaltijd met een mooie salade erbij of als tweede gerecht of natuurlijk als lekker lunchhapje.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 5 eieren
- 350 gram groene asperges
- 1 rode ui (gesnipperd)
- flink wat geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je Frittata met groene asperges?
Klop de eieren los in een kom. Voeg hier de Parmezaanse kaas aan toe. Snij de wat hardere onderkant van de asperges af en doe deze weg. Snij de rest van de asperges in drie of vier stukken en snipper de rode ui.
Doe de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur. Doe daarna de asperges erbij en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel ze mooi gelijkmatig over de pan. Voeg dan de opgeklopte eieren erbij en beweeg de pan even heen en weer zodat het de eieren mooi egaal verdeeld zijn over de pan.
Laat de frittata rustig gaar worden op een laag vuur. Schuif hem voorzichtig uit de pan op een mooi bord en serveer hem als een tweede gerecht of als lunchgerecht.
Meer frittata recepten:
Buon Appetito!