Deze kruimel ricotta taart heeft een heerlijke kruimelbodem en een zachte smeuïge binnenkant. Heerlijk voor bij de koffie of thee of als dessert. Hij is zo klaar. Je maakt eerst het deeg en als dat in de koelkast staat maak je de vulling. Met 30 minuten ben je klaar en zet je daarna iets heerlijks op tafel!
Wat heb je nodig?
Voor een bakvorm van 20 cm
- 160 gram bloem
- 65 gram suiker
- 50 gram boter
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren, 1 eidooier
- 320 gram ricotta
- 3 zakjes vanillesuiker
- vanillearoma
- kaneelpoeder
- poedersuiker
Hoe maak je deze kruimel ricotta taart?
Je begint met de bodem, Doe 150 gram bloem in een kom met 40 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje bakpoeder. Meng dit goed door elkaar. Doe daarna de 50 gram koude boter in kleine blokjes erbij en het eitje. Meng dit weer goed door elkaar. Het kan een beetje plakkerig worden maar dat geeft niet. Als je het goed gemengd hebt zet je het 30 minuten in de koelkast.
Terwijl de deegbal in de koelkast staat ga je verder met de vulling. Maar eerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Doe ook alvast het bakpapier op de bodem van de springvorm en beboter de zijkant licht. Voor de vulling doe je 325 gram ricotta in een kom, 25 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker en de kaneelpoeder. Meng dit door elkaar en doe er daarna 1 ei en 1 eidooier bij én 15 gram bloem. Mix dit met de staafmixer tot een gladde massa.
Na 30 minuten haal je de kom met deeg uit de koelkast en doe 4/5 in de springvorm. Maak de bodem glad met je handen of met behulp van een lepel. Hierna stort je de vulling eroverheen en als laatste kruimel je 1/5 van je deeg eroverheen.
Bak je kruimel ricotta taart in 35 à 40 minuten gaar op 180 graden in een hetelucht oven.
Als hij is afgekoeld haal je hem voorzichtig uit de vorm en leg je hem op een mooi bord. Strooi er dan nog een laagje poedersuiker overheen en genieten maar!
Buon Appetito!